Praktische informatie

Datum 
De Hoevense Polderloop vindt plaats op de 3e dinsdag in augustus. De eerstvolgende editie is dus op dinsdag 15 augustus 2023.  

Locatie 
De Hoevense Polderloop gaat van start vanaf Brede Balrouw 49 te Hoeven. 

De afstanden 
Er zijn bij de Hoevense Polderloop verschillende afstanden om te lopen, te weten de family run (750meter), de Kids Run (2 kilometer), de 4 kilometer, de 6 kilometer, de 10 kilometer en de 15 kilometer. Onder het kopje ‘Afstanden‘ vind je een afbeelding van de precieze routes die er per afstand gelopen wordt.  

Voorinschrijven
Ongeveer een maand voor de start van de Hoevense Polderloop worden de voorinschrijvingen geopend. Het is dan mogelijk om je via de website in te schrijven. 
Wanneer je je hebt ingeschreven middels een voorinschrijving kun je je op de avond zelf melden bij de loods van de voorinschrijvingen. Bij het melden van je naam en de afstand die je gaat lopen, krijg je dan je rugnummer uitgereikt. 

Inschrijven
Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk. De inschrijvingen gaan om 18.30 uur open. Op de statafels liggen de startkaarten voor je klaar. Met een ingevulde startkaart kan je richting de kassa  lopen. Het is mogelijk om cash of met de pin te betalen. Na de betaling kan je jouw startnummer gaan halen bij de door jou gekozen afstand. 

Parkeren
Kom je met de fiets? Dan kun je je fiets parkeren bij de start/finish locatie bij de fietsenstalling. 
Kom je met de auto? Dan kun je parkeren op de parkeerweide. Omdat we vaak pas kort van te voren weten op welk weiland we mogen parkeren, zullen we de locatie hiervan delen op onze social media. De parkeerweide wordt daarnaast op de route ook aangegeven middels de verkeersborden. Houd er rekening mee dat je vaak nog enkele minuten moet lopen van de parkeerweide naar de start/finish locatie. 

Omkleden/opfrissen
Er is een mogelijkheid om in de loods om te kleden voor de start van de Hoevense Polderloop. Ook na de loop kun je je hier weer omkleden. Er zijn helaas geen douches aanwezig. 

Start
De wedstrijd gaat om 19.30 uur van start. De start is in twee richtingen; de family run, 2km kids run en 15km start de ene kant op. De 4km, 6km en 10km starten de andere kant op.

Nadat je gefinisht bent
Na de finish staat er een beker ranja, appel en uiteraard een vaantje op je te wachten. Daarnaast wordt gevraagd je startnummer weer in te leveren, dat mag je doen op de plek waar je de ranja hebt gehaald. 
Op de avond zelf vindt de prijsuitreiking plaats van de nummer 1, 2 en 3 van iedere afstand. 
De Brouwerij ’t Meuleneind is aanwezig om na de loop nog lekker een drankje te kunnen drinken. 

Kosten
Mede door de vele vrijwilligers die de Hoevense Polderloop ondersteunen zijn wij in staat om de kosten voor de Hoevense Polderloop laag te houden. Deelname aan de Kids Run en Family Run kosten € 2,-, voor de overige afstanden vragen wij € 7,-.

De Stichting Hoevense Polderloop heeft geen winstoogmerk. De opbrengst die we overhouden aan de Hoevense Polderloop worden geschonken aan goede doelen. Net zoals voorgaande jaren steunen wij 2 goede doelen: de Roparun en Run4Kids.

Uitslagen 
Omdat de uitslagen handmatig verwerkt worden, gaat er vaak 1-2 weken overheen voordat de uitslagen gepubliceerd worden. De uitslagen van de Hoevense Polderloop 2022 staan online!